Loading...
Oppdag

Bærekraft på Oslo Fashion Outlet

Beyond Sustainable

Via Outlets har bærekraft som en pilar og leveregel for alle sine 11 Outlet-sentre i Europa. Selv om Oslo Fashion Outlet er av de mindre sentrene, er den daglige driften også her basert på tiltak som reduserer klimaavtrykket til et minimum, forteller Finance Manager / Sustaniability Champion Stian Ludvigsen.

  • Investorene våre har vært veldig tydelige på at bærekraft skal settes på dagsorden hver eneste dag. Som et ledd i disse føringene, har vi blant annet grønn energi, oppsamling og bruk av regnvann, BREEAM-sertifiserte bygg, LED-belysning, sykkelparkering med lademuligheter og elektrisk shuttlebuss, sier han.

Mange av kjøpesenterets leietakere er store og kjente merkevarer som følger egne, strenge miljøkrav. Et tydelig fokus som påvirker også alle andre til å følge etter. En veldig positiv effekt, påpeker Ludvigsen.

  • Vi ønsker at klimapåvirkning skal være høyt flagget hos alle våre leietakere, og setter konkrete krav til hvordan de etterlever det. Eksempelvis er vi veldig oppmerksomme når de skal gjøre endringer i lokalene, slik at vi er sikre på at de tar klimavennlige materialvalg. På den måte tar vi sammen stadig nye, små steg mot et klimanøytralt kjøpesenter.

LED-LYS GIR EFFEKTIV ENERGIFORBRUK

Etter VIA Outlets kjøpte senteret i 2017 har strategien fra første dag vært å gå over til mer miljøvennlig lyskilder som LED, slik vi i dag har implementert dette i alle fellesområder. I tillegg erstattes glødepærene i de eldste byggene med LED etter hvert som lokalene pusses opp. Dette er en lite, men viktig miljøtiltak. 95% av energien som tilføres en glødepære blir til varme, mens bare 5% blir til synlig lys. Til sammenligning kan en LED-pære gjøre om rundt 80% av energien til lys. Resultatet er en lyskilde som kan bruke 10 til 15 ganger mindre strøm på å produsere samme mengde lys. Eksempelvis kan en LED-pære på 7W tilsvare en tradisjonell glødepære på 60W i lysstyrke.

GJØR REGNVANN TIL EN RESSURS

Oslo Fashion Outlet samler regnvann i seks vannmagasiner, som i sum kan samle opp 18.000 liter vann. Vannet benyttes til daglig spyling av gatene og til annen rengjøring av anlegget, samt vanning av grøntanleggene. Dermed reduseres bruken av rent drikkevann betydelig, som bidrar til et mer bærekraftig vannkretsløp. Oppsamlingen av regnvann til vanning, vil hindre at regnvann renner til renseanleggene og vil spare grunnvannet. Det jobbes med å benytte regnvannet til enda flere funksjoner ved framtidig nybygg hos Outlet-sentrene.

ELBIL LADERE

Utenfor parkeringshuset finner du 12 hurtigladere.

Inne i parkeringshuset har du også muligheten til å lade, her har vi 25 ladere med effekt på 22kw.

BREEAM-SERTIFISERINGEN «OUTSTANDING» PÅ BYGGENE

Oslo Fashion Outlet er eneste eiendomsaktør innenfor kjøpesenter som kan skilte med BREEAM-NOR-sertifikatet «Outstanding» på byggene. Det vil si det høyeste miljønivået det er mulig å oppnå. Sertifiseringen er basert på dokumentert miljøprestasjon i ni kategorier: Ledelse, helse- og innemiljø, energi, transport, vann, materialer, avfall, arealbruk og økologi samt forurensning. I tillegg er senteret en av få som har oppnådd sertifisering «Excellent» innen ledelse og innsikt.

5 STJERNER I GRESB-INDEKSEN

Via Outlets har oppnådd fem stjerner i miljørankingen Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). GRESB er en indeks som måler og sammenligner deltakerne i forhold til et bredt spekter av kriterier, og fem stjerner er det høyeste man kan oppnå. Deltagelsen i GRESB gir en nyttig, tredjeparts vurdering av klimaarbeidet, som bekrefter deres sterke fokus på bærekraft. Et resultat som er oppnådd som følge av strukturert og målrettet arbeid over tid.

Miljøvennlig elektrisk shuttlebuss

Kjør miljøvennlig med elektrisk shuttlebuss En viktig del av Oslo Fashion Outlets klimafokus, er å tilrettelegge for at også kundene tar klimavennlige valg. Elektrisk shuttlebuss er et slikt tiltak. For en billig penge kan du ta vår utslippsfrie buss fra Oslo til Vestby og hjem igjen. En kostnad du for øvrig raskt kan spare inn igjen mange ganger på handleturen. Hver lørdag går bussen fra Skøyen og Oslo S, og det settes i tillegg opp ekstra avganger ved spesielle anlendinger, slik som Black Week. Alle avgangene finner du her.

Parkering med lademuligheter for elsykkel

Parkering med lademuligheter for elsykkel Oslo Fashion Outlet ligger kort vei unna Vestby sentrum og store boligområder, og har lagt til rette for at man kan ta elsykkelen fatt. Ved senteret kan du parkere elsykkelen under tak og kople den til en tilgjengelig lader.

Grønn energi med opprinnelsesgaranti

Oslo Fashion Outlet har avtale med NorgesEnergi om opprinnelsesgarantert strøm. Det vil si en strømavtale som garanterer at det produseres strøm fra fornybare kilder tilsvarende strømforbruket. Eksempler på fornybare energikilder er solenergi, vannkraft, vindkraft, bioenergi, bølgekraft og tidevannsenergi. I tillegg til at senteret er tildelt et sertifikat som viser hvilken fornybar kilde strømmen kommer fra og hvor den er produsert, er det med på å støtte regnskogen og regnskogfondet. Dette er et av de mest effektive tiltakene for å bevare klimaet og livsmangfoldet på kloden.

Velkommen til shopping med over 150 kjente merkevarer!

Oslo Fashion Outlet

Våre butikkerSiste tilbudLedige stillinger

Som medlem får du tilgang til eksklusive medlemstilbud. Dessuten sparer du penger hver gang du handler på Oslo Fashion Outlet.

Bli medlem
Kart+47 974 74 070
Alle vilkår og retningslinjerPersonvernCookie policy

© Oslo Fashion Outlet, Vestbyveien 155, 1543 Vestby